ΕΣΠΑ

ΕΣΠΑ

Σελίδες

4 Δεκεμβρίου 2018

Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στη Βικελαία Βιβλιοθήκη (4-12-18)





Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου), ο Δήμος Ηρακλείου υλοποίησε  μία σειρά δράσεις - εκπαιδευτικά προγράμματα   σε συνεργασία με τη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, τις Διευθύνσεις των Ειδικών Σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου και την πολύτιμη βοήθεια και στήριξη του Σωματείου Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης.
Στόχος της προσπάθειας αυτής ήταν να διασφαλιστεί ότι κάθε πολίτης έχει την ευκαιρία να αποκτήσει βασικές δεξιότητες και γνώση και να συμμετέχει ενεργά στη δημόσια ζωή της πόλης. Στόχος και χρέος είναι να διασφαλιστεί η ισότητα των πολιτών και κυρίως να  δημιουργηθεί μια ασφαλής, αρμονική και χωρίς αποκλεισμούς κοινότητα.
Στο πλαίσιο αυτό μαθητές του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν – σε μία ειδικά προσαρμοσμένη  ξενάγηση – στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου και να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, στις 4 Δεκεμβρίου 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου