ΕΣΠΑ

ΕΣΠΑ

Σελίδες

7 Ιουλίου 2016

Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας "Μιλάω, μοιράζομαι, μαθαίνω"

Η ιστορία του Πουφ - μια ολίγο βρωμερή ιστορία

(βρείτε τη στο youtube 
https://youtu.be/COxhheNhDT8)

Σκοπός του παρόντος προγράμματος ήταν, μέσω βιωματικών και ομαδικών δραστηριοτήτων, να γνωρίσουν οι μαθητές τον εαυτό τους, να κατανοήσουν τα συναισθήματα τους, να μάθουν να επικοινωνούν με τους άλλους και να αποδέχονται την διαφορετικότητα. Επίσης να αποκτήσουν συνήθειες που προάγουν την σωματική υγεία και βασικές δεξιότητες αυτονομίας και αυτοεξυπηρέτησης. 
Στη διάρκεια του προγράμματος οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με την τέχνη της αγγειοπλαστικής , συνεργάστηκαν και δημιούργησαν φιγούρες από πηλό, εμπνευσμένες από την «Ιστορία του Πουφ» του κου Β. Πολιτάκη.
Στη συνέχεια οι φιγούρες αυτές χρησιμοποιήθηκαν για την δημιουργία ενός ψηφιακού βίντεο.

 
 
 
 
 
Ιστοσελίδα του έργου:
http://istoriatoypoyf.wix.com/eidikogymnasio

Οι στόχοι του προγράμματος ήταν:

1)Να γνωρίσουν οι μαθητές το γνωστικό σχήμα του σώματος, τις δυνατότητες του, τη φροντίδα που πρέπει να του παρέχουν. Να ενημερωθούν επάνω σε θέματα
σωματικής υγείας και υγιεινής. Να αποκτήσουν βασικές δεξιότητες αυτονομίας και αυτοεξυπηρέτησης.
2) Η εφαρμογή ενός βιωματικού τρόπου μάθησης όπου οι μαθητές στρέφονται προς τον εσωτερικό τους κόσμο, αυτό-προσδιορίζονται, αποκτούν δυνατότητα παρατήρησης και ανάλυσης των συναισθημάτων. Μέσω αυτών των τεχνικών ενθαρρύνεται και καλλιεργείται η συνεργασία των μαθητών, η θετικότερη επικοινωνία και η αλληλεπίδραση ανάμεσα τους.
3) Η υλοποίηση εκπαιδευτικών επισκέψεων και η συνεργασία μαθητών
με άλλους φορείς.
4) Η αναμόρφωση του εσωτερικού κόσμου των μαθητών καθώς και η αλλαγή του τρόπου ζωής τους, μέσω βιωματικών δραστηριοτήτων και παιχνιδιού, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στους κινδύνους του περιβάλλοντος απέναντι στους οποίους είναι ευάλωτοι, λόγω της κρίσιμης περιόδου που διανύουν ψυχοσυναισθηματικά.

 
 
 
 
 

Υπεύθυνες καθηγήτριες:
Φραγκιαδάκη Μαρία (Κοινωνική Λειτουργός)
Μωραΐτη Μαρία (Ειδικό Βοηθητικό προσωπικό)
Παπαϊωάννου Ελισσάβετ (Σχολική Νοσηλεύτρια)

Ευχαριστούμε πολύ τον κύριο Πολιτάκη Βασίλη για την διάθεση του εργαστηρίου αγγειοπλαστικής του και κυρίως για την πολύτιμη βοήθεια, έμπνευση και εμψύχωση, που τόσο απλόχερα και ανιδιοτελώς προσέφερε στους μαθητές μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου