ΕΣΠΑ

ΕΣΠΑ

Σελίδες

3 Απριλίου 2024

4 Απριλίου Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας

Με σκοπό την προώθηση, την ευαισθητοποίηση και την ανάπτυξη της φιλοζωίας και την υπεύθυνη κηδεμονία ζώου συντροφιάς από τους μαθητές ορίζεται και καθιερώνεται η 4η Απριλίου κάθε έτους ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η ημέρα αυτή, αποτελεί την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, και θα πραγματοποιούνται στα σχολεία μια σειρά από δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων εκπαιδευτικών δράσεων. 

Παράλληλα με το ΩΠ του σχολείου μας την ημέρα αυτή πραγματοποιήθηκαν οι εξής δράσεις: 


1.Μαθαίνω για την υιοθεσία σκύλου Σώσε τα αδεσποτάκια - 10 ΄

https://youtube.com/watch?v=bAMp9vpt4eA&feature=shared

2.«Η ΖΩΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ" - 4΄

https://youtu.be/GCGff81ywNw?si=JfsS-XuKMOSuVk1z

3.""ROXY" μια ταινία για την παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων" – 3΄

https://youtu.be/n5ffEULd2Zw?si=oIlcSB4jjVIyW6LY

4."IF I COULD TALK / BEST DOG FILM – 7΄ (ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ Η ΓΛΩΣΣΑ Η ΕΙΚΟΝΑ ΜΙΛΑ, ΒΟΗΘΕΊΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ)

https://youtu.be/NuOCeJSQCTs?si=LBi-UnKqeayQNney

5. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΒΟΗΘΩΝ – ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΟΥΣΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ




Ευχαριστούμε πολύ την κυρία Μαρίνα Τουπογιάννη εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής με την ανιδιοτελή αγάπη στα αδέσποτα ζώα για τη διοργάνωση και τον κύριο Γιάννη Καρασάνη για την επίδειξη, παρουσίαση της Πατούσας (εκπαιδευμένο σκυλί)! Ο κύριος Καρασάνης από τις Θεραπευτικές Πατούσες παρουσίασε στους μαθητές μας τις θεραπευτικές ικανότητες της Πατούσας, έδειξε στα παιδιά πως να επικοινωνήσουν με το σκυλί ! Οργάνωσε αλληλεπίδραση μέσω παιχνιδιού με το κάθε τμήμα ξεχωριστά και τη σκυλί! Τα παιδιά μας ευχαριστήθηκαν πάρα πολύ που ήρθαν σε επαφή με τη Πατούσα και έπαιξαν μαζί της. Όλοι μας αντιληφθήκαμε το πόσο σημαντική είναι η αλληλεπίδραση με ένα σκυλί στη καθημερινότητά μας !!! 

Ευχαριστούμε πολύ κύριε Γιάννη!!!!

Επίσης πραγματοποιήθηκε δράση με τα τμήματα Β1 και Γ2 και τις εκπαιδευτικούς μας Γιαλιτάκη Μαρία και Παπαδογιαννάκη Μένια με τη βοήθεια της Κατερίνας Αγιοργιωτάκη (ΕΒΠ), που βγήκαν έξω από το σχολείο μας και έδωσαν φαγητό στα ζωάκια της γειτονιάς μας! Τα παιδιά χάρηκαν πάρα πολύ, εξέφρασαν την αγάπη τους  και ενίσχυσαν επιπλέον την ευαισθησία τους προς τα ζώα!!!



ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου