ΕΣΠΑ

ΕΣΠΑ

Σελίδες

Έγινε με το Padlet

11 Οκτωβρίου 2023

Παρουσίαση Βιοανιχνευτή

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο  «Transform Learning: Problem Based Learning, 
Coding and AI for Sustainability and Inclusion" (Μετασχηματιστική μάθηση: Μάθηση με βάση το πρόβλημα,  Προγραμματισμός και Τεχνητή Νοημοσύνη για τη Βιωσιμότητα και τη Συμπερίληψη)», το οποίο διοργανώνεται από τη σύμπραξη των φορέων European Schoolnet, Google, Future Classroom Lab και Code Week, οι εκπαιδευτικοί Πληροφορικής του σχολείου μας Ελίνα Τζιβάρα και Καλλιόπη Σεληνιωτάκη μαζί με τους μαθητές του Γ2 επέλεξαν ένα από τα προτεινόμενα σενάρια, κατά το οποίο ανέλυσαν με τους μαθητές ένα «πράσινο επάγγελμα», τον Γεωργό Βιολογικής Καλλιέργειας.
Έτσι, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσοουμε την παρουσίαση Βιοανιχνευτή από την ομάδα i-GEM uniCRETE τελειόφοιτων του Βιολογικού τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης. ΜΑς έδωσαν πληροφορίες για τον αισθητήρα που έχουν κατασκευάσει ο οποίος ανιχνεύει τη ποσότητα του φυτοφαρμάκου στις καλλιέργειες ελιάς και αμπελιού. Μας εξήγησαν τη συμβολή τέτοιων αισθητήρων στη βιολογική γεωργία. 
Τέλος, συζήτησαν με τους μαθητές μας για τους τρόπους αύξησης της παραγωγής των καλλιεργειών και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής του ανθρώπου και κατέληξαν στη σημαντική συμβολή των πράσινων επαγγελμάτων!







 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου