ΕΣΠΑ

ΕΣΠΑ

Σελίδες

Έγινε με το Padlet

24 Μαρτίου 2023

Γιορτή της 25ης Μαρτίου (24-03-2023)

 Την Παρασκευή, παραμονή της 25ης Μαρτίου, οργανώσαμε και πραγματοποιήσαμε στο σχολείο μας μια όμορφη εκδήλωση για να τιμήσουμε την Εθνική μας Εορτή για την επανάσταση του 1821.

Ήταν μια εκδήλωση που τα είχε όλα, ενημέρωση, χορό και τραγούδι.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης,  μαζεύτηκαν τα παιδιά σε ομάδες και παρακολούθησαν μία παρουσίαση με τα γεγονότα της διπλής γιορτής της 25ης Μαρτίου. Έπειτα, απόλαυσαν σε βίντεο, το θέατρο σκιών με τον Καραγκιόζη που είχαν επιμεληθεί και παίξει μαθητές του σχολείου μας μία παλαιότερη χρονιά.

Στο δεύτερο μέρος, όλοι οι μαθητές και οι καθηγητές μαζευτήκαμε στην αίθουσα εκδηλώσεων όπου χορέψαμε παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς της επανάστασης καθώς επίσης τραγουδήσαμε ηρωικά άσματα που ξεσήκωσαν, εμψύχωσαν κι έδωσαν δύναμη και θάρρος στους Έλληνες για να διώξουν από πάνω τους τον τούρκικο ζυγό.

Στο τέλος, έγινε παράδοση σημαίας στον σημαιοφόρο του σχολείου μας για την αυριανή παρέλαση και όλοι μαζί οι μαθητές τραγούδησαν με σθένος τον εθνικό ύμνο.

Ευχαριστούμε όλους τους εκπαιδευτικούς που φρόντισαν για ακόμη μία φορά να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση και να αγγίξει τις καρδιές όλων μας

και ιδιαίτερα τους διοργανωτές κ. Αυχούδια Δώρα και Παπαδάκη Μάρα,

την κ. Τζιβάρα Ελίνα για την τεχνολογική υποστήριξη,

τους υπεύθυνους γυμναστές μας για τους μοναδικούς χορούς που δίδαξαν στους μαθητές μας και ξεσήκωσαν το κοινό, κ. Ράπτη Παναγιώτη  και  κ.Τουπογιάννη Μαρίνα  και

τη μουσικό του σχολείου μας κ. Τσικαλάκη Μαρία που καθοδήγησε κι έντυσε μελωδικά τα τραγούδια που τραγούδησαν οι μαθητές μας.

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλα μας τα παιδιά!!! 

«Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή!!»

Και του χρόνου!!  













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου