ΕΣΠΑ

ΕΣΠΑ

Σελίδες

Έγινε με το Padlet

8 Ιανουαρίου 2022

8/1/2022 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ (ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΙΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ)

 Καλή Χρονιά με Υγεία! Παρακάτω ακολουθούν οι οδηγίες (σύμφωνα με την ισχύουσα Κ.Υ.Α.) που αφορούν στο εκπαιδευτικό και λοιπό προσωπικό του σχολείου προκειμένου για το ασφαλές άνοιγμα της σχολικής μας μονάδας ...

·       ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΝΟΣΗΣΑΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, Ε.Ε.Π. κι Ε.Β.Π. ΥΠΟΧΡΕΟΎΤΕ  να κάνουν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο νόσησης (self test) δύο (2) φορές ανά σχολική εβδομάδα, για την Τρίτη και την Παρασκευή, αντιστοίχως. Ειδικά για το χρονικό διάστημα από την 10η Ιανουαρίου 2022 έως την 15η Ιανουαρίου 2022, οι παραπάνω εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. - Ε.Β.Π. υποβάλλονται υποχρεωτικά σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο νόσησης τρεις (3) φορές τη συγκεκριμένη εβδομάδα, ήτοι για την Δευτέρα 10/1/2022, την Τρίτη 11/1/2022 και την Παρασκευή 14/1/2022 αντιστοίχως. Ο έλεγχος διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις ώρες (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα.

·       ΟΙ ΜΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, Ε.Ε.Π. κι Ε.Β.Π. υποβάλλονται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ σε εργαστηριακό διαγνωστικό έλεγχο (rapid test ή PCR test), με δική τους δαπάνη. Ο υποχρεωτικός εργαστηριακός διαγνωστικός έλεγχος νόσησης διενεργείται δύο (2) φορές ανά σχολική εβδομάδα για την Τρίτη και την Παρασκευή αντιστοίχως. Ο έλεγχος διενεργείται έως και σαράντα οκτώ (48) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα. Ειδικά για το χρονικό διάστημα από την 10η Ιανουαρίου 2022 έως την 15η Ιανουαρίου 2022, οι παραπάνω εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. - Ε.Β.Π., υποβάλλονται υποχρεωτικά με δική τους δαπάνη: 1) σε εργαστηριακό διαγνωστικό έλεγχο (rapid test ή PCR test) έως και σαράντα οκτώ (48) ώρες για την προσέλευση στη σχολική μονάδα τη Δευτέρα 10/1/2022 και την Παρασκευή 14/1/2022 αντίστοιχα και 2) σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο νόσησης (self test) έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες για την προσέλευση στη σχολική μονάδα την Τρίτη 11/1/2022.

·       Οι εκπαιδευτικοί και τα μέλη Ε.Ε.Π. - Ε.Β.Π των δημοσίων σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής, επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα edupass.gov.gr, η οποία είναι προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr - ΕΨΠ) και αφού αυθεντικοποιηθούν με τη χρήση των κωδικών - διαπιστευτηρίων της Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ. (taxisnet), ακολουθούν τη διαδικασία υποβολής του αποτελέσματος. Εάν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου είναι αρνητικό, εκδίδεται από την αντίστοιχη πλατφόρμα δήλωση του αρνητικού αποτελέσματος, την οποία οι εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. - Ε.Β.Π εκτυπώνουν και υποχρεούνται να φέρουν μαζί τους κατά την προσέλευσή τους στην σχολική μονάδα, να την επιδεικνύουν στον/στη Διευθυντή/τρια/Υποδιευθυντή/τρια, όποτε τους ζητηθεί, και να τη διατηρούν μέχρι τη διενέργεια του επόμενου διαγνωστικού ελέγχου. Εάν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου είναι θετικό, εκδίδεται από την αντίστοιχη πλατφόρμα αντίστοιχη δήλωση του αποτελέσματος, την οποία τα ανωτέρω πρόσωπα εκτυπώνουν. Στην περίπτωση θετικού αποτελέσματος, τα ανωτέρω πρόσωπα μεταβαίνουν εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών σε δημόσια δομή, όπως αυτές κάθε φορά γνωστοποιούνται. Μέχρι να μεταβούν στη δημόσια δομή, οι διαγνωσθέντες/είσες θετικοί/ες και οι οικείοι τους, παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.). Εάν το αποτέλεσμα του δωρεάν επαναληπτικού ελέγχου είναι θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του Ε.Ο.Δ.Υ.

Ε Εκ της διευθύνσεως.

Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου