ΕΣΠΑ

ΕΣΠΑ

Σελίδες

1 Ιουνίου 2018

Βράβευση στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής δημιουργίας για την Οδική Ασφάλεια (1-06-2018)






Οι μαθητές δημιουργούν για την οδική ασφάλεια 
Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ψηφιακής Δημιουργίας 

Το σχολείο μας βραβεύτηκε στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας "Οδική Ασφάλεια: Δικαίωμα όλων"

2ο Βραβείο στο Ειδικό Γυμνάσιο Ηρακλείου Κρήτης

Κατηγορία εφαρμογής με αξιοποίηση εργαλείων Web2.0


Τίτλος έργου: "Τους κανόνες Κ.Ο.Κ. τηρώ... ασφαλώς κυκλ
οφορώ!"
μια εφαρμογή-κουίζ σε προγραμματισμό με γλώσσα scratch

Τμήμα Γ1 για το σχολικό έτος 2017-2018


Πρόκειται για διπλό Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας αφιερωμένο στην Οδική Ασφάλεια, που διοργάνωσε η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς». 
Οι μαθητές των Δημοτικών όλης της χώρας συμμετείχαν στον διαγωνισμό «Στο δρόμο με προσοχή!», ενώ οι μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων αποτύπωσαν στα έργα τους τις ανησυχίες τους σχετικά με το θέμα, στον διαγωνισμό με τίτλο «Οδική Ασφάλεια: δικαίωμα όλων». 

 Σκοπός του διαγωνισμού ήταν η ευαισθητοποίηση των νέων παιδιών της πατρίδας μας σε σχέση με την οδική ασφάλεια και η δραστηριοποίησή τους μέσω της δημιουργίας πρωτότυπων ψηφιακών έργων (βίντεο και διαδικτυακών εφαρμογών) που θα προάγουν την κυκλοφοριακή αγωγή και θα αναδεικνύουν τη σημασία της τήρησης των κανόνων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) .

Η Εκδήλωση Βράβευσης των Πανελλήνιων Μαθητικών Διαγωνισμών Ψηφιακής Δημιουργίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1η Ιουνίου 2018, στον Πύργο Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στην Αθήνα.

Σχολικές μονάδες από όλη την Ελλάδα, από την Λέσβο μέχρι τη Χαλκιδική και από την Κοζάνη μέχρι την Κρήτη, παρουσίασαν τις βραβευμένες δημιουργίες τους (ταινίες μικρού μήκους, σποτ και ψηφιακές εφαρμογές), με θέμα τη σημασία της κυκλοφοριακής αγωγής και της τήρησης των κανόνων του Κ.Ο.Κ., τονίζοντας την ανάγκη να συμπεριφερόμαστε στο δρόμο με προσοχή, για να μπορούμε όλοι μας, οδηγοί και πεζοί, να είμαστε ασφαλείς. 
Το βραβείο παρέλαβαν οι υπεύθυνοι καθηγητές του έργου κα Τζιβάρα Ελένη (Πληροφορικής) και κος Μαζαράκης Κωνσταντίνος (Γεωλόγος).

το βραβευμένο

KOYIZ για την Κυκλοφοριακή Αγωγή σε γλώσσα Scrtach
θα το βρείτε εδώ


Στόχος του διπλού αυτού διαγωνισμού είναι να κατανοηθούν από τους μικρότερους μαθητές οι βασικοί κανόνες οδικής ασφάλειας που πρέπει να τηρούν τα παιδιά ως πεζοί, επιβάτες και ποδηλάτες, ενώ για τους έφηβους το ζητούμενο είναι να αντιληφθούν ότι ως χρήστες του οδικού δικτύου έχουν δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις που οφείλουν να γνωρίζουν και να τηρούν ώστε να μπορούν οι ίδιοι και οι συμπολίτες τους να κυκλοφορούν με ασφάλεια και να μην κινδυνεύουν να εμπλακούν σε τροχαία συμβάντα.

Φωτογραφίες από την τελετή της βράβευσης



Τζιβάρα Ελένη και Μαζαράκης Κωνσταντίνος,
εκπαιδευτικοί του Ειδικού Γυμνασίου Ηρακλείου


Η Προϊσταμένη της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας
κα Σοφία Παπαδημητρίου

Η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ» κυρία Βασιλική Μυλωνά







Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Τροχαίας κύριος Σπύρος Λάσκος


Η Παραολυμπιονίκης του Rio κυρία Δήμητρα Κοροκίδα












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου