ΕΣΠΑ

ΕΣΠΑ

Σελίδες

6 Μαΐου 2018

ΆΞΟΝΑΣ «Κυκλοφοριακή Αγωγή και Οδική Ασφάλεια» (Παρασκευή 27-4-2018)

Την Παρασκευή 27-4-2018 στα πλαίσια των δράσεων της Θεματικής Εβδομάδας με άξονα την Κυκλοφοριακή Αγωγή και την Οδική Ασφάλεια, επισκεφτήκαμε το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής.
Σκοπός του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Ηρακλείου, είναι η εκπαίδευση και η ψυχαγωγία σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής με στόχο την ευαισθητοποίηση στην ορθή απόκτηση οδικής συμπεριφοράς και την προώθηση και καλλιέργεια θετικών προτύπων κυκλοφοριακής κουλτούρας. Η εκπαίδευση των μαθητών στους κανόνες οδικής κυκλοφορίας πραγματοποιείται από εξειδικευμένο προσωπικό και περιλαμβάνει την παρουσίαση κανόνων κυκλοφορίας και οδικής ασφάλειας.
Οι μαθητές καθοδηγούμενοι από την κυρία Σαρηγεωργίου Ιωάννα, Δημοτικό Αστυνομικό της Δημοτικής Αστυνομίας Ηρακλείου, ενημερώθηκαν για τις αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας και γνώρισαν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. 
Η εκπαίδευσή τους πάνω στους κανόνες οδικής συμπεριφοράς συνεχίστηκε από τον υπεύθυνο του Πάρκου,κύριο Νίκο Κουρουπάκη,ο οπόίος συνόδευσε τους μαθητές στους δρόμους του Πάρκου, μαθαίνοντάς τους να είναι συνεπείς και υπεύθυνοι χρήστες του οδικού δικτύου.
Στη συνέχεια οι μαθητές, με την καθοδήγηση των ανθρώπων από τοπικό Σύλλογο Ατόμων με Κινητική Αναπηρία, μπήκαν για λίγο στην θέση των τυφλών ατόμων. Με κλειστά τα μάτια οι μαθητές  προσπάθησαν κρατώντας το λευκό μπαστούνι, να περπατήσουν ακολουθώντας τον οδηγό έλευσης τυφλών. Επίσης όλοι έκαναν χρήση αναπηρικού αμαξιδίου  κάνοντας μια μικρή διαδρομή.
Ευχαριστούμε θερμά την Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Ηρακλείου, τον Δήμο Ηρακλείου και το Σωματείο ΑΜΕΑ για την παρουσία και καθοδήγησή τους. 














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου