ΕΣΠΑ

ΕΣΠΑ

Σελίδες

15 Οκτωβρίου 2017

4η Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού (02-10-2017)

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, γιορτάζεται και φέτος στο σχολείο μας, η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, αντικαθιστώντας τα μαθήματα με δράσεις και αθλητικές δραστηριότητες.

Με το σύνθημα «Αθλούμαι – ΧαράΖΩ το μέλλον», η 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να συμμετέχουν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις και δραστηριότητες,  συνηθίζοντας έτσι σ ένα τρόπο ζωής και άσκησης που, ιδανικά, θα συνεχίσουν  και στην υπόλοιπη ζωή τους.
  

 Σημειώνεται, ότι Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού ορίζεται κάθε χρόνο η πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου και έτσι, φέτος στα σχολεία η 2α Οκτωβρίου είναι αφιερωμένη στον αθλητισμό.
 
Η γιορτή μας ξεκίνησε με την συγκέντρωση  των μαθητών/τριών στον χώρο εκδηλώσεων του σχολείου όπου προβλήθηκε σχετική με το θέμα ταινία.



Ακολούθησαν αθλητικές δραστηριότητες και παιχνίδια στο προαύλιο του σχολείου καθώς και ομαδικές εργασίες στις τάξεις, με την συμμετοχή  όλων των μαθητών, έχοντας έτσι την δυνατότητα να αντιληφθούν ότι η άθληση αποτελεί πρωτίστως μια ευχάριστη δραστηριότητα  και ταυτόχρονα το μέσο για την βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης.



Η γιορτή μας ολοκληρώθηκε με τη δημιουργία μεγάλης αφίσας  από τους μαθητές, σχετική με το θέμα της ημέρας και την απονομή των αναμνηστικών επαίνων για την συμμετοχή τους!



























Επιστροφή στην Αρχική σελίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου