ΕΣΠΑ

ΕΣΠΑ

Σελίδες

13 Απριλίου 2017

Δευτέρα 27-03-2017 Επίσκεψη στον Αρόλιθο & στο Taste Academy


«Διατροφή και ποιότητα ζωής»

Οι μισοί μαθητές του σχολείου μας επισκέφθηκαν το κρητικό παραδοσιακό χωριό Αρόλιθος για να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Ψωμί και Ελιά" με θέμα την κρητική διατροφή και πιο συγκεκριμένα το ζύμωμα σιταρένιου ψωμιού και το ψήσιμό του και να γνωρίσουν αντικείμενα από την έκθεση του Μουσείου που αφορούν την διατροφή.
Οι στόχοι του εκπαιδευτικού αυτού προγράμματος, που παρακολούθησαν τα παιδιά, είναι:
  • Οι μαθητές να γνωρίσουν την διαδικασία παραγωγής του ψωμιού με την δική τους συμμετοχή 
  • Να γνωρίσουν λαογραφικά αντικείμενα που σχετίζονται με την διατροφή  
  • να μπορέσουν να δουν την εξέλιξη της διαδικασίας παραγωγής του λαδιού μέσα από την πάροδο του χρόνου. 
  • να μπορέσουν να ανακαλύψουν σε πρακτικό επίπεδο στοιχεία που θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον τους, ενώ παράλληλα να ερεθίσουν την φαντασία τους και να αναπτύξουν την δημιουργικότητα τους. 
  • Να ευαισθητοποιηθούν πάνω σε θέματα της λαογραφικής παράδοσης, σεβασμού προς τα ήθη και έθιμα καθώς και την ανάγκη διατήρησης της επαφής μας με φυσικά και αγνά προϊόντα.










Οι υπόλοιποι μαθητές επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του Ιδιωτικού ΙΕΚ Τουριστικών Επαγγελμάτων "Τaste Academy". Εκεί παρακολούθησαν από τους επαγγελματίες καθηγητές της σχολής, την παρασκευή γευμάτων, μίλησαν για την αξία της υγιεινής διατροφής, αλλά και δοκίμασαν τα γευστικότατα πιάτα που παρασκεύασαν οι σεφ, ειδικά για τους μαθητές μας!


Επιστροφή στην Αρχική σελίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου