ΕΣΠΑ

ΕΣΠΑ

Σελίδες

7 Ιουλίου 2016

Πολιτιστικό Πρόγραμμα " Χρωματί-ζουμε όλοι μαζί- θεατρική παράσταση Η τελευταία μαύρη γάτα"

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε από τον Νοέμβριο μέχρι τον Ιούνιο 2016 και σ’ αυτό συμμετείχαν 12 μαθητές και τρεις καθηγητές του σχολείου. Τελικό του αποτέλεσμα ήταν η θεατρική παράσταση ‘Η τελευταία μαύρη γάτα’ του Ευγένιου Τριβιζά, που παρουσιάστηκε στο χώρο του σχολείου στις 14 Ιουνίου 2016. Η επιλογή του θεατρικού έργου έγινε από τους υπεύθυνους καθηγητές και τους ρόλους του ενσάρκωσαν 12 μαθητές του σχολείου. Το έργο, το νόημα και τα διδάγματά του, καθώς και τα συναισθήματα και ο χαρακτήρας κάθε προσώπου του έργου συζητήθηκαν και αναλύθηκαν μέσα στην ομάδα με τη βοήθεια και καθοδήγηση των εκπαιδευτικών, έτσι ώστε να κατανοήσουν οι μαθητές το χαρακτήρα που ενσαρκώνουν και να διευκολυνθούν στην απόδοση του ρόλου τους. Τα παιδιά ενθαρρύνονταν να εκφράζονται δημιουργικά, να παίρνουν πρωτοβουλίες και να αποδίδουν με το δικό τους τρόπο το ρόλο τους.


Στόχοι
του προγράμματος:

1. Η επιτυχής παρουσίαση μιας θεατρικής παράστασης.
2. Να αναλάβουν τα παιδιά πρωτοβουλίες, να δημιουργήσουν , να εκφραστούν, να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους και να απολαύσουν αυτό που κάνουν.
3. Ενίσχυση της κρίσης και της σκέψης τους μέσα από τη συζήτηση του έργου και την ανάλυση του θέματος και των χαρακτήρων του.
4. Εξοικείωση με την ομαδική εργασία, καλλιέργεια διαπροσωπικών σχέσεων μέσα από τη συμμετοχή των παιδιών στην ομάδα και την ομαδική τους προσπάθεια να επιτύχουν ένα κοινό αποτέλεσμα.
5. Να εκφραστούν συναισθηματικά και να συνδυάσουν τη λεκτική με τη μη λεκτική επικοινωνία (εκφράσεις προσώπου, στάσεις σώματος, κινήσεις)
6. Ενίσχυση της αυτοέκφρασης και της αυτοεκτίμησης των μαθητών.
7. Η μύηση στον κόσμο του θεάτρου.
8. Να μάθουν να αποδέχονται και να σέβονται την διαφορετικότητα.





Όλη η δημιουργικότητα, η ελεύθερη έκφραση και η ευχάριστη διάθεση των μαθητών εκδηλώθηκε εμφανώς την ημέρα της παράστασης.
Οι μαθητές εισέπραξαν το θερμό χειροκρότημα των συμμαθητών, των γονιών τους καθώς και των υπόλοιπων προσκεκλημένων του σχολείου, γεγονός που δικαίωσε την προσπάθειά τους.
Ανέπτυξαν την αυτοπεποίθησή τους, απέκτησαν κίνητρο για καινούριες εμπειρίες, και μειώθηκαν οι αναστολές τους ως προς την έκθεσή τους σε ξένο κοινό. Ο ενθουσιασμός τους ήταν μεγάλος και η χαρά τους συγκινητική.

Υπεύθυνοι καθηγητές:
Αναγνωστοπούλου Ναταλία (Φιλόλογος)
Αυχούδια Δώρα (Φυσικός)
Παπαδάκη Μάρα (Φιλόλογος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου